Prozori i Vrata

Prozori i Vrata

Nudimo vam vrhunski kvalitet

Pročitaj više
Prozori i Vrata

Prozori i Vrata

Najbolji izbor na jendom mestu

Pročitaj više
Drveni Prozori

Drveni Prozori

Vrhunski kvalite i veliki izbor

Pročitaj više
Sigurnisni sistemi

Sigurnisni sistemi

PVC, Alu i Drvena stolarija - Prodaja i Montaža - Kipal Line d.o.o.

Preduzeće Kipal Line vam nudi kvalitetne proizvode kao i profesionalnu i brzu montažuDobrodošli na sajt KipalLine doo!

Mi smo vodeći proizvođači PVC i Alu stolarije, specijalizovani za pružanje vrhunskih rešenja za vaše stambene i poslovne objekte. Naša posvećenost kvalitetu, inovacijama i zadovoljstvu klijenata čini nas vašim pouzdanim partnerom u oblasti stolarije.

Naša proizvodna linija obuhvata širok spektar proizvoda koji će zadovoljiti vaše potrebe i estetske preferencije. Naši PVC i Alu prozori i vrata se odlikuju izuzetnom termoizolacijom, zvučnom izolacijom i trajnošću, čime doprinose udobnosti i energetskoj efikasnosti vašeg prostora.

Takođe nudimo i visokokvalitetne roletne koje pružaju zaštitu od sunca, poboljšavaju privatnost i dodaju sigurnost vašem domu ili poslovnom prostoru. Naši roletni sistemi su dizajnirani da se lako integrišu sa vašom stolarijom i pruže vam praktičnost i pouzdanost.

Uz naše komarnike, možete uživati u svežem vazduhu bez ometanja od dosadnih insekata. Naši komarnici su izrađeni od kvalitetnih materijala koji pružaju efikasnu zaštitu, dok istovremeno omogućavaju protok vazduha i održavaju unutrašnju atmosferu čistom i prijatnom.

Kako bismo vam omogućili dodatnu zaštitu od sunca, nudimo širok izbor sistema za sunce, kako za unutrašnje, tako i za spoljne prostore. Naši sistemi za sunce vam omogućavaju da kontrolišete količinu svetlosti koja ulazi u prostor, smanjujući pregrejavanje i pružajući vam udobnost tokom celog dana.

Sobna i ulazna vrata koja proizvodimo su simbol stila, sigurnosti i gostoprimstva. Sa različitim dizajnima, bojama i opcijama prilagođavanja, naša vrata su garant kvaliteta i estetske vrednosti.

KipalLine doo je vaš pouzdan partner koji će vam pružiti visokokvalitetnu stolariju i prateće elemente za vaše domove i poslovne prostore. Naš tim stručnjaka je tu da vam pruži savete i podršku tokom čitavog procesa odabira i instalacije.

Istražite našu široku ponudu proizvoda i kontaktirajte nas danas da biste započeli svoje putovanje ka unapređenju vašeg prostor.Pitate se zašto promeniti prozore i zašto je toliko bitno imati dobru stolariju na vašem objektu?


- Za bolju toplotnu izolaciju - (80% energije koju koristite za grejanje i hladjenje gubi se usled loših prozora i vrata) 
- Za bolju zvučnu izolaciju - (izborom troslojnog stakla smanjujete nivo buke za 90%)
- Za veću sigurnost - (95% provala se dešava na sporedne ulaze, kroz prozore i balkone) 
- Za lepši i funkcionalniji životni i poslovni prostor - (sa novom stolarijom koju mi preporučujemo dobijate veću udobnost i prijatniju atmosveru u svom domu uz veliku ištedu energije)


PVC Stolarija i Alu Stolarija kao sastavni deo svakog životnog i poslovnog prostora godinama je napredovala i izdvojila se kao jedan od najbitnijih elemenata u građevini. 

Pored estetske funkcije i funkcije obogaćivanja prostora svetlošću, fasadna stolarija je pre svega tu da nam čuva energiju. 

Kako se velika količina energije emituje kroz prozore i vrata, otprilike oko 40% energije, osnovna funkcija stolarije je da nam pruži što bolju izolaciju da bi nam utrošak energije i kada grejemo i kada hladimo bio daleko niži. 

Sa napredkom tehnologije napredovala je i stolarija pa tako danas imamo različite materijale od kojih se mogu praviti prozori i vrata.

Tako imamo PVC prozore, Alu Prozore, Drvene prozore i njihove kombinacije. 

Na našoj prezentaciji možete pronaći detaljne specifikacije, razlike kao i prednosti i mane za svaki od materijala od kojih se proizvodi stolarija. Podela na PVC stolariju, Aluminijumsku stolariju i drvenu stolariju


U zavisnosti od materijala stolariju možemo podeliti na PVC stolariju (PVC prozore) , aluminijumsku stolariju (Alu prozore) , drvenu stolariju koje se dalje mogu kombinovati pa imamo i PVC sa alu oblogom, alu sa drvenom oblogom, drvo sa alu oblogom. 

Zajedničko za svu stolariju su okovi (mehanizmi) i stakla.  

Okovi su jedan od najbitnijih elemenata prozora, oni daju funkcionalnost i sigurnost stolariji. Postoje okretni, okretno-nagibni i klizni mehanizmi. Njihovom kombinacijom ispunjavaju se sve želje klijenta vezane za način otvaranja stolarije, odnosno prozora i vrata.

Istraživanja su pokazala da su gotovo 90% pokušaja provala preko prozora.  Postoje različiti nivoi sigurnosti okova i po standardu EU se za prizemlje i prve spratove koriste najbezbedniji sistemi okova WK2 ili RC2 koji sprečavaju provalu u objekat.Staklo je jedan od najbitnijih elemenata stolarije


Od svih elemenata stolarije u proteklim godinama najviše je pažnje posvećeno staklima. Ona čine 80% površine prozora pa su samim tim i najvažniji deo stolarije. Bilo koji sistem i materijal da odaberete za vaš prozor Alu prozor, PVC prozor ili Drvo prozor, on će se najvećim delom sastojati iz staklene površine. 

Izabrali ste dobar mateijal, kvalitetan okov, ali šta ako je izabrano pogrešno staklo? Ako staklo nema dobre energetske vrednosti stolarija nam neće imati pravu funkciju. 

Po standardu EU za naše područje zahtevano je da termička propustljivost prozora bude ispod vrednosti  1,4 W/m2K. Uz dobru kombinaciju stakala i profila danas možemo postići vrednosti niže od 0,8 W/m2K.

Danas u ponudi imamo niskoemisiono staklo koje propušta deo toplote u prostoriju, daje više svetlosti pa se koristi za severne i istočne strane objekata. Visokoenergetsko staklo (solar) koji ima odličan solarni faktor i zaštitu od direktnog sunčevog zračenja se koristi za zapadne i južne strane objekata. Za najbolju termo i zvučnu izolaciju koristimo troslojni staklopaket sa kombinacijom gore pomenutih stakala. 

Prozor sa visokoenergetskim staklom ima bolju solarnu zaštitu i sprečava prodor sunčevog zračenja u prostoriju, samim tim i zagrevanje prostorija. Zbog tog svojstva se koristi za južne i zapadne strane i nije neophodno koristiti druge sisteme za zaštitu od sunca.

                                   

                                                         

Prozor sa niskoemisonim staklom ima veoma dobre izolacione karakteristike. Preporučuje se za severne i istočne strane zbog specifičnosti stakla od kojeg je napravljen. Severne i istočne strane su hladnije I sa manje svetlosti a niskoemisiono staklo pušta deo toplote u prostoriju i puni je sa svetlošću. 
Prozor sa visokoenergetskim staklom ima bolju solarnu zaštitu i sprečava prodor sunčevog zračenja u prostoriju, samim tim i zagrevanje prostorija. Zbog tog svojstva se koristi za južne i zapadne strane i nije neophodno koristiti druge sisteme za zaštitu od sunca.
SIGURNOST

Sigurnost kao jedna od bitnijih funkcija prozora poboljšana je korišćenjem sigurnosnih stakala kao što su pamplex i kaljena stakla. 

Papmlex staklo je laminirano, odnosno koristi se folija koja omogućava da I kada se staklo polomi ono ostaje kompaktno i celo. Takvo staklo se koristi  za staklene pregrade, ograde, kao i prednje staklo na automobilima. 

Kaljeno staklo je termički obrađeno staklo čime se postiže da to staklo bude tvrđe i čvršće pa ga je veoma teško polomiti i pri najvećim opterećenjima. Kaljeno staklo je bezbedno kada dodje do pucanja jer se termičkom obradom postiglo da se prilikom pucanja staklo raspadne na hiljade malih delova pa je mogućnost da se posečemo svedena na minimum. 

Takvo staklo se koristi i za tuš kabine, staklene pregrade i ograde, kao i vetrobranska bočna stakla na automobilima.


KONTAKTIRAJTE NAS ZA VIŠE INFORMACIJA

POŠALJITE NAM UPIT

Poslednje sa bloga

Kako izabrati ulazna vrata?

Više od bilo kog drugog elementa koji čini deo fasade vaše kuće, ulazna vrata imaju m...

Roletne za prozore su najbolja zaštita od svetlosti i neželjenih pogleda

Svi smo upoznati sa izgledom roletni za prozore, ali se često pitamo kako one rade i kako nam poma...

Zašto su PVC prozori toliko popularni?

Prozori od vinila se nalaze svuda. U proteklih dvadeset godina PVC prozori i vrata postali...

Copyright © 2024 Kipal Line. All rights reserved.